MIDDEN IN DE BOURGOGNE

LIGGING EN OMGEVING

PARC NATUREL RÉGIONAL DU MORVAN

MAISON BELLEBLEU

Je vindt “Maison BelleBleu” midden in de Bourgogne, in het Parc Naturel Régional du Morvan. op een hoogte van ca 550 meter. Het huis ligt aan de rand van een dorpje aan een hele rustige weg. Hiervandaan loop je zo de uitgestrekte bossen in. Vanaf Utrecht is het ongeveer 750 km (ca 8 uur) rijden. Parijs ligt op ca 250 km afstand.

In de directe omgeving ligt het plaatsje Montsauche Les Settons (3 min) waar je een bakker en een kleine supermarkt kunt vinden. Het stadje Château Chinon (ca 15 min) en de oude Romeinse stad Autun (ca 30 min) zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. In beide plaatsen vind je supermarkten, restaurants, musea, enz. De grote meren als Lac des Settons (2 min) en Lac de Pannecière (30 min) bieden stranden,  zwemgelegenheid en andere watersport mogelijkheden (zeilen, surfen). De Morvan staat bekend om haar wandelroutes en ook mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen.

Een bijzondere en mystieke plek is Bibracte (ca 30min), waar lang geleden een grote Gallische nederzetting was gevestigd. Wat verder weg zijn de steden Dijon, Beaune en Chalon-sur-Saône een bezoek waard. Hier vind je ook de uitgestrekte wijngebieden, waar de beroemde Bourgondische wijnen worden geproduceerd.

meer informatie over onze woning

Vraag het ons